Advertentie

China, technisch bekeken

(update: analyse via Baidu Index) 

Wat gebeurt er echt in de Chinese economie? Donderdag krijgen we de BBP- en inflatie-cijfers. Maar het land geeft geen onderverdeling in de grote vraagcomponenten en komt zo snel met die cijfers dat er grote twijfels over bestaan. 

The Big Picture volgt een andere weg om de toestand in te schatten: een technische kijk op de markt. Hun vaststelling: 

Het volgende belangrijke steunniveau ligt op 2.600 - maar tegelijk wordt toegegeven dat de markt verraderlijk is met heel wat misleidende verkoopsignalen. 

Tegelijk zijn er toch wel fundamentele tekenen dat de Chinese economie te kampen heeft met problemen na een forse groei van de geldhoeveelheid als antwoord op de wereldwijde crisis, gevolgd door bubbels in sectoren zoals het vastgoed. 

De moraal van het verhaal: misschien is het technische signaal dit keer toch wel waard ernstig te worden genomen. Dat zou niet alleen van belang zijn voor China, maar ook voor de grondstoffenmarkten die allergisch reageren op elk teken van mogelijke groeivertraging in China. 

Baidu

Een heel andere vorm van technische analyse: Tracy Alloway op FT Alphaville vermeldt een studie van Standard Chartered naar Chinese consumententrends via het zoekgedrag op internet. In plaats van Google Trends te gebruiken, keken de analisten naar Baidu Index (Baidu heeft 80 procent van de Chinese zoekmarkt). Resultaat: "inflatie" en "CPI" blijken wel degelijk een actuele kwestie te zijn...

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud