Countrywide verdeelt beurshuizen

Countrywide Financial, de grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten, zorgde deze week al voor heel wat beroering op de beursvloeren. Geruchten over opdrogende liquiditeiten en nakende faillissementen jaagden beleggers wereldwijd de stuipen op het lijf.

Gisteren raakte bekend dat Countrywide zijn kredietfaciliteit van 11,5 miljard dollar droog trok omdat het geen financiers meer vond op de reguiliere markt.

Volgens beurshuis Merrill Lynch moeten beleggers Countrywide dringend uit de portefeuille gooien. Volgens de analisten van het beurshuis kan de opdrogende kredietenstroom het einde van de Amerikaanse hypotheektrots -of wat daar van overblijft- betekenen.

Vandaag gaat Countrywide in New York opnieuw fors hoger na een adviesverhoging van Banc of America Securities. Een analist verhoogde daar zijn advies van 'sell' naar 'neutral'. Al moet daar wel bij gezegd dat het koersdoel omlaaggehaald wordt van 31 tot 21 dollar.

Volgens de analist van Bank of America krijgt Countrywide door het ophalen van zijn kredieten 'ademruite' waardoor het risico op 'het opdrogen van de liquiditeiten' vermindert.

Zo goed als failliet volgens Merrill Lynch, klaar 'to weather the storm' volgens Bank of America. Afwachten wie uiteindelijk gelijk krijgt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud