Advertentie

De bizarre link tussen Anne Hathaway en Warren Buffett

Romantische komedies en Wall Street, doorgaans hebben de twee met elkaar weinig tot geen uitstaans. Toch volgt Wall Street de handel en wandel van één actrice met verhoogde aandacht: Anne Hathaway. En nee, het is niet voor haar mooie ogen, echt niet. Het is voor de business.

 

Goed excuus, denkt u misschen. Maar elke keer als Anne Hathaway in het nieuws komt, gaat het aandeel van Warren Buffett’s investeringsvehikel Berkshire Hathaway de hoogte in. Het was Dan Mirvish, blogger op de nieuwssite Huffington Post, die de samenhang onder de aandacht van beleggers bracht. Zelfs de Financial Times wijdt er dit weekend een stuk aan.

Een voorbeeldje om op te warmen. Het nieuws geraakt bekend dat Anne Hathaway samen met acteur James Franco de Oscars zal presenteren? Berkshire Hathaway (BRK.A) klimt 0,25 procent.

Toeval? Laten we eens kijken wat Anne Hathaway nog op haar palmares heeft staan. Wat gebeurt er als een film met haar in een centrale rol in première gaat?

3 oktober 2008: Rachel Getting Married. BRK.A stijgt 0,44 procent.
5 januari 2009: Bride Wars. BRK.A stijgt 2,61 procent.
8 februari 2010: Valentine's Day. BRK.A met 1.01 procent omhoog.
5 maart 2010: Alice in Wonderland. BRK.A klimt 0.74 procent.
24 november 2010: Love and Other Drugs. BRK.A dikt 1.62 procent aan.

 De enige link tussen Warren Buffett en Anne Hathaway is de familienaam. De veelbesproken algoritmische traders  werken met zoekmachines die het net afstruinen op bepaalde zoekwoorden. Dat de beurskoers van Berkshire Hathaway euforisch reageert elke keer als Anne Hathaway hoger klimt in de filmsterrenhitlist van IMDb, bewijst nog maar eens dat niet alle softwarepakketten voor het wiskundige traden even fijn staan afgesteld.

 

Advertentie
Gesponsorde inhoud