Advertentie

De hardleerse Keyware-CEO

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, luidt het spreekwoord. Maar sommige zijn wel heel hardleers. In een interview met Reuters, tijdens beurstijd, doet Keyware CEO Stéphane Vandervelde (foto) er alles aan om zijn aandeel omhoog te praten.

'Verschillende ondernemingen hebben een boekenonderzoek gedaan bij Keyware', aldus Vandervelde. 'En het zijn niet de minste: Multi-billion dollar companies die wereldwijd actief zijn, maar in de Benelux nog geen activiteit hebben.'

Koosjer? Allerminst, en bovendien is het niet de eerste keer dat Vandervelde zich laat betrappen op dergelijke uitspraken. In oktober vorig jaar werd Vandervelde al op de vingers getikt door beurswaakhond CBFA nadat hij zei dat twee bedrijven geïnteresseerd waren om Keyware te kopen en een 'letter of intent' aan het voorbereiden waren. Een maand eerder had hij in volle beurstijd verklaard dat Keyware snel verkocht kon worden. Ook toen kreeg hij de CBFA op zijn dak. Maar in beide gevallen schoot de koers wel fors hoger.

'We blijven erbij dat dat het zeer onvoorzichtig is om tijdens beurstijd dergelijke uitspraken te doen', zegt CBFA-woordvoerder Hein Lannoy. 'Maar Vandervelde zegt eigenlijk niks nieuws. Hij herhaalt wat eerder al bekend raakte.'

Beleggers lijken de uitspraken van Vandervelde intussen met een korrel zout te nemen. Het verlies van -10 procent deze ochtend als reactie op de teleurstellende jaarcijfers is inmiddels omgebogen tot een verlies van -5,6 procent. Daarmee is Keyware nog steeds het beurskneusje van de dag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud