De kreukvrije zijsprong van Miko

©Shacklestone

Speelse innovatie is niet direct iets wat je verwacht van Miko, een bedrijf dat al 213 jaar Kempense degelijkheid en voorspelbaarheid uitstraalt. Koffieservice en kunststofverpakkingen, daar draaide het al die tijd om.

Maar achter dat brave imago gaat toch ook innovatiedrang schuil, blijkt nu. Het bedrijf van de familie Michielsen stimuleert zelfs actief vernieuwing onder zijn werknemers, onder meer met een jaarlijkse innovatieprijs en met intensieve innovatie-opleidingen.

Die ingesteldheid werpt nu voor het eerst vruchten af. Vruchten die - weliswaar - een beetje de wenkbrauwen doen fronsen. Twee innovatief ingestelde werknemers die droomden van 'lifestyleproducten voor de veeleisende en actieve consument' kregen de kans hun ideeën verder uit te werken.

©Shacklestone

Hun eerste product is een plastic koffertje waarin je een overhemd kreukvrij kunt transporteren. In gelijke welke tas of zak, en met om het even welk vervoermiddel. Om je hemd netjes te vouwen zit er zelfs een vouwplankje bij. Het nieuwe product werd toepasselijk Shirtcase gedoopt. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ligt intussen in de winkels van e5, Formen en Fiets! Je kunt het ook bestellen via de webshop van Shacklestone.

Die nieuwe Miko-dochter is genoemd naar twee legendarische ontdekkingsreizigers: Zuidpoolreiziger Ernest Shackleton en Afrikareiziger David Livingstone. Miko zegt zich daarmee in een traditie van ontdekkers in te schrijven, van mensen die uitdagingen opzoeken en inventief zijn.

De Shirtcase is trouwens niet het enige product van Shacklestone. Momenteel bestaat het gamma al uit drie gadgets. De Lockbox is een compacte portefeuille waarmee je geld en documenten droog kunt houden als je outdoor-activiteiten beoefent. Niet gek bedacht.

Maar wat te denken van de ‘Ass Saver’ (sic)? Dat ‘hulpmiddeltje’ is gewoon een mini-spatbordje dat je onder je fietszadel schuift en in de juiste positie plooit om zo opspattend water en modderklodders tegen te houden. Vooral handig voor mountainbikes en dies meer, lijkt ons. Tenminste als het werkt. Proberen? Voor 7,99 euro bent u de trotse eigenaar van een Ass Saver.

Of Miko daar allemaal rijk zal van worden, hebben we het raden naar. Maar dat achter de Turnhoutse deftigheid meer schuil gaat dan kantoorkoffie en roomijsdozen is duidelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud