Advertentie

De lonende nieuwjaarsrede van Value8

Het Amsterdamse beurswereldje heeft zo zijn tradities, die helaas de voorbije jaren wat in onbruik raken. Helaas bijna verdwenen is bijvoorbeeld de 'schaal van Mock', die vage begrippen als 'licht hogere winst', of een 'beduidend lagere' omzet of 'significant' in cijfers vertaalt.

Een andere traditie is de nieuwjaarstoespraak. Daarin trappen Nederlandse bedrijfsleiders het jaar af met een speechke, waarbij ze meteen voor beleggers een tip van de sluier voor het komend beursjaar oplichten.

Wie de traditie nog voortzet, is Peter Paul De Vries, die als jarenlang mondig voorzitter van de Nederlandse beleggerswaakhond VFB te boek stond als 'het blonde keffertje'. Hij startte een paar jaar geleden een eigen beursgenoteerd vehikel, Value8.

Als bedrijfsleider ontpopte De Vries zich tot een even kleurrijk figuur dan als 'luis in de pels' van het bedrijfsleven bij de VEB. Zo stuurde hij in 2009 en begin 2010 telkens een 'koerswaarschuwing' uit, met de melding dat beleggers in het aandeel te hard van stapel liepen.

Na de tweede waarschuwing bekoelde het beleggersenthousiasme. Zelfs in die mate dat De Vries in zijn nieuwjaarsrede een  milde 'omgekeerde koerswaarschuwing' geeft.

'Dit jaar geen koerswaarschuwing. Integendeel. Onze market cap van 22 miljoen euro past bij onze huidige vorm, maar niet bij onze ambities. Onze corporate finance activiteit moet onder normale omstandigheden 1 miljoen euro of meer per jaar kunnen verdienen. Dat vertegenwoordigt ook waarde. En dan hebben we het nog niet over de potentie van de portefeuille gehad!'

Optimistische woorden dus over de portefeuille van Value8. Waardoor de nieuwjaarsrede van De Vries meteen rendeert. In de ochtendfixing in Amsterdam ging het aandeel Value8 prompt 4,3 procent hoger naar 25,02 euro. Nog een paar zo'n dagen en De Vries mag weer in z'n pen kruipen voor een koerswaarschuwing.

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud