De paradox van de herstructureringen, nu bij AB InBev

Het is de paradox van elke herstructurering bij een beursgenoteerd bedrijf. Terwijl de sociale partners reageren op het jobverlies, juichen analisten de kostenbesparende effecten van de reorganisatie toe. Zo ook Morgan Stanley, in een erg lovend rapport over AB InBev.

Terwijl waarnemers hier en daar een dun vraagteken zetten bij het vermogen van topman Carlos Brito om naast kosten te besparen ook bier te verkopen, verwachten de analisten bij Morgan Stanley een uitstekend 2010 van ‘s werelds grootste brouwer.

Dit jaar gaat volgens hen een aaneenschakeling worden van sterke kwartaalrapporten die het aandeel een duw in de rug gaan geven, ondanks de al sterke prestatie van dat aandeel de voorbije weken en maanden. De analisten trekken hun koersdoel dan ook op tot 41 euro. De rating is "overweight".

Morgan Stanley roemt ook de goede prestaties die AB InBev al neerzette in het realiseren van kostenbesparingen en synergievoordelen bij de in 2008 overgenomen activiteiten van Anheuser-Busch. En ja, ook de herstructurering in West-Europa wordt onthaald als een positieve ingreep.

Het aandeel presteerde recent sterk, maar de analisten van Morgan Stanley argumenteren dat het balansrisico nu sterk is ingeperkt en dat een premium waardering gerechtvaardigd is wegens de verwachte winstgroei.

Het zouden natuurlijk geen analisten zijn moesten ze zich toch niet tegelijk wat indekken. Er worden dus wel degelijk ook mogelijke risicofactoren vermeld: een aanzienlijk sterkere dollar, met name tegenover de Braziliaanse real, een verdere verslechtering in de Amerikaanse marktomgeving en sterke concurrentie in Latijns-Amerika.

 

Kim Evenepoel

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud