Advertentie
Advertentie
korte metten

De uittocht

©REUTERS

De Chinese beleggers hebben er genoeg van en keren de beurs de rug toe. Uit Syrië moet de echte exodus nog beginnen, waarschuwen de VN. Maar ook bij de VRT is een leegloop op til.

De handelsvolumes op de Chinese beurzen zijn teruggevallen tot het laagste peil in zes maanden. Spreken van een exodus is misschien wat overdreven, maar het toont dat Wang Modaal de rollercoaster van de voorbije weken beu is. De kleine belegger is de motor achter de grote koersbewegingen. De beurs van Shanghai duikt ondanks de lage trafiek wel weer anderhalve procent naar beneden, na slechte exportcijfers.

Voor de stroom uit Irak en Syrië is het woord exodus daarentegen al lang geen overstatement meer. Hoewel de VN-gezant voor Syrië, Staffan de Mistura, de huidige cijfers nuanceert. Volgens hem is de massale vlucht nu nog maar een voorproefje van wat zal gebeuren als de burgeroorlog in het land voort uitbreidt. ‘Er moet dan rekening worden gehouden met 1 miljoen extra vluchtelingen’, zegt hij.

De vluchtelingenproblematiek mag dan wel één en ander in perspectief zetten, maar ook bij de VRT is het crisis. Daar dreigt een verplichte leegloop, nu bekend raakte dat er de komende jaren 290 jobs zullen moeten worden geschrapt. Onder meer bij het onthaal en de catering.

Tegelijkertijd raakt na een enquête bekend dat het dan toch niet zo fijn werken is bij de openbare omroep. Slechts 37 procent van de werknemers zou de VRT aanraden als werkgever. Een schamele 19 procent verwacht er een ‘succesvolle carrière’.

Voorts in het nieuws:

-          Een interessant fiscaal experiment in Brussel: Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) wil de woonbonus afschaffen, en in ruil de registratierechten fors verlagen.

-          Amazon komt met een ultragoedkope tablet. Voor amper 45 euro hebt u er eentje onder de kerstboom.

         En Engeland is een toeristische attractie rijker. Op de site van Stonehenge is nog een andere steenformatie ontdekt van minstens 4.500 jaar oud. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud