De zuurzoete Jim Rogers

De "Big Rally" voor de aandelen gaat verder, zegt Jim Rogers. Dat is tenminste de titel van het bericht van het persbureau Bloomberg over een interview dat Bloomberg Television had met de Amerikaanse beleggingsexpert. Bij nader toekijken blijkt Rogers juist heel kritisch te zijn over de financiële toestand.

Rogers werd bereoemd als mede-oprichter van het Quantum Hedge Fund (samen met filosoof en meester-speculant George Soros). Hij voorspelde de start van de grondstoffenrally in 1999.

Rogers denkt dat de Amerikaanse aandelen dit jaar de stijging van dinsdag kunnen verderzetten, maar dit enkel dankzij het feit dat de Federal Reserve niet langer onder controle is. De Amerikaanse centrale bank verlaagt de rente om te verhinderen dat de zakenbanken onderuit gaan, zo stelt hij vast.

Dat is somber nieuws, want hierdoor helpt de centrale bank weliswaar de financiële aandelen, maar het uitstellen van een berenmarkt leidt uiteindelijk tot een nog ergere berenmarkt en recessie. Wanneer de aandelen dan met 40 procent of 50 procent kelderen, zal de Fed geen munitie meer over hebben om daar iets aan te doen.

Rogers zei in het interview met Bloomberg dat hij short gaat op de Amerikaanse zakenbanken, Citigroup en Fannie Mae terwijl hij positief blijft over de Taiwanese aandelenmarkt.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud