Deflatie of inflatie, allebei mogelijk

Naarmate steeds meer bedrijven in positieve zin verrassen, en naarmate de beurzen almaar hoger klimmen, wordt het moeilijk voor centrale bankiers om niet aan de exit te denken. Nadat ze eerst de wereldeconomie van een nieuwe Grote Depressie mochten behoeden, staan Bernanke en co. opnieuw voor een aartsmoeilijke opdracht.

Ook voor beursstrategen blijft het een halsbrekende taak om te voorspellen in welke richting de economie en de markten zullen evolueren. 'Deflatie of inflatie, het kan eigenlijk nog allebei', klonk het vanochtend op een persconferentie van Petercam. 'Wij houden nog altijd rekening dat de wereldeconomie in een Japans scenario kan terechtkomen.'

Beleggers vergeten beter niet dat centrale bankiers nog altijd bezig zijn met 'het grote experiment': aan een ongezien tempo ongeziene hoeveelheden geld in de economie pompen. Wat het resultaat van dat experiment zal zijn weet niemand. 'Mogelijk moet Bernanke zijn programma om woonkredieten op te kopen in 2010 nog eens optrekken', denken de Petercam-strategen.

Lees morgen meer in De Tijd over de visie van Petercam op markten en economie.

PDG

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud