Advertentie
Advertentie
korte metten

E-mail

CD&V-vicepremier Kris Peeters ligt zwaar onder vuur. ©Photo News

Afgelopen nacht stond de wereld stil in de VS gedurende de Super Bowl, overigens spectaculair gewonnen door de New England Patriots. In ons land staat de politieke wereld stil bij een zoveelste relletje tussen CD&V en N-VA.

Katy Perry op een gigantische, euhm, tijgerrobot. Een zelden geziene comeback van de uiteindelijk zegevierende New England Patriots. Een spectaculaire ultieme 'block' van een verdediger van die Patriots waardoor de zege veilig werd gesteld. De Super Bowl had alles te bieden waar American Football-liefhebbers zo tuk op zijn. En dan moet de evaluatie nog gemaakt worden van welk bedrijf het beste reclamespotje uitzond. We durven alvast stellen dat verzekeraar Nationwide het niet zal halen met dit deprimerende spotje:

Advertentie

Maar in eigen land waren we afgelopen weekend in de ban van wat e-mails. Meer bepaald e-mails van de Antwerpse CD&V-afdeling die opriepen om klachten te verzamelen over de aanwezigheid van para's op de Antwerpse Meir. Niet echt een loyale houding van een regeringspartij die de inzet van die militairen mee goedkeurde. Vooral vicepremier Kris Peeters heeft de boter gegeten. De ijver waarmee CD&V, bij monde van voorzitter Wouter Beke, Vlaams viceminister-president Hilde Crevits en Peeters himself de zaak proberen af te doen als een 'storm in een glas water' is misschien wel het beste bewijst dat het ook buiten dat glas behoorlijk stormachtig is.

Ook in Europa is de samenhorigheid ver te zoeken. Terwijl Duitsland probeert om de Grieken diets te maken dat ze geen schuldherschikking mogen verwachten, zetten de Fransen die deur net op een kier. De Franse minister van Financiën Michel Sapin wil namelijk wel de afspraken tussen Griekenland en de internationale geldschieters heronderhandelen. Sapin wordt daarin uit vrij onverwachte hoek bijgetreden. Ook de Amerikaanse president Barack Obama vindt dat de Grieken wat meer speelruimte moeten krijgen.

En ondertussen blijft de terreurdreiging de zenuwen strak opspannen in België. Vanochtend moesten de nachtraven in de Willebroekse dancing Carré hun feestje vroegtijdig afbreken wegens een bomalarm. En hun ellende werd gedeeld door de pendelaars die de A12 hadden gekozen als hun route naar het werk. De politie sloot uit voorzorg die verkeersader gedurende anderhalf uur in beide richtingen af.

Katy Perry's optreden halverwege de wedstrijd. ©AFP
Katy Perry's optreden halverwege de wedstrijd. ©AFP
De beslissende block van de relatief onbekende Malcolm Butler. Net voor de doellijnen in de laatste seconden van het spel houdt hij een pass tegen die de Seattle Seahawks, de winnaars van 2013, de touchdown had bezorgd die ze nodig hadden. ©AFP
Quarterback Tom Brady, die voor de derde keer tot MVP (most valueable player) gekroond werd, mag met deze Chevrolet naar huis. ©AFP
Tom Brady van de New England Patriots steekt de trofee omhoog. Zijn team maakte een verschil van 10 punten heel laat in het spel nog goed, en wint zo de 49ste Super Bowl. ©AFP
De jaarlijkse hoogmis van bier en chicken wings werd ook buiten het stadion gevolgd. ©AFP
Velen legden grof geld op tafel om erbij te zijn in Arizona. ©AFP
De 49ste editie van dit hyperpopulaire sportevenement wordt in de coulissen ook wel "X Licks" genoemd. ©AFP
©USA Today Sports

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.