Advertentie

'Economie is in kritieke toestand'

Bear&Bull heeft de vervelende gewoonte op een moment dat iedereen juicht naargeestige meningen te ventileren. Dat is nu er goede tijdingen binnenkomen over de Amerikaanse en de Vlaamse arbeidsmarkten niet anders. 

Neil Hume op FT Alphaville post enkele fraaie citaten uit het werk van Albert Edwards van SocGen (zie foto door TimothyFoster.co.uk). De wereldwijde economie is in kritieke toestand. Ze lijkt nu een vrolijk dansje uit te voeren maar vergis u niet, dat is een gevolg van het massaal toedienen van stimulerende middelen. De coma is nakend. 

Hogere lonen in de VS? Vergeet het. Reëel worden de gezinnen geconfronteerd met duurdere energie- en voedselprijzen. 

De overheden hebben een schuld van zo'n 100 procent van het BBP? Maar neen. Onveilig weggeborgen van de officiële balansen tikt er de tijdbom van verplichtingen van 300 procent tot 400 procent van het BBP, in de vorm van niet-aangelegde voorzieningen voor pensioenen voor allerlei soorten werknemers van de overheidssector - bv in het VK.

Kunnen die verplichtingen niet worden verlicht door inflatie? Neen, want ze zijn geïndexeerd. 

En o ja, in juni loopt de tweede ronde van de Amerikaanse monetaire versoepeling af (QE2). We zien dan wel hoe de patiënt zal reageren op het wegvallen van zijn pepmiddelen... 

Nog meer kommer en kwel op FT Alphaville, dit keer op basis van een analyse van de al even sombere leerling van Edwards, Dylan Grice (SocGen). 

Zeg nu nog dat die Angelsaksische blogs alleen maar op de eurozone kritiek hebben... 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud