'Een korte dip'

De Bel20 is bezig aan de zevende rode sessie op rij. Kwatongen beweren hier en daar dat de trend definitief gekeerd is. De trein rijdt achteruit, en meer van dat lekkers.

Toch lijken analisten zich geen al te grote zorgen te maken. We spraken kort met Geert Ruysschaert, de marktenstrateeg van BNP Paribas Fortis. Hij wees erop dat de beursrally van de voorbije zeven maanden in golven is gebeurd, en dat we nu weer even in een correctie verzeild zijn geraakt.

'Deze golf werd ingezet door de stroom bedrijfsresultaten over het derde kwartaal. Zo'n 80 procent verrast positief, wat we al heel lang niet meer zagen. Maar het is onderhand duidelijk dat de omzet in die resultaten meestal conform verwachtingen is. En die omzet is toch een belangrijke indicatie over hoe het met de zaken is gesteld.'

Met andere woorden: er mag optimisme zijn, maar dat van de voorbije weken was toch wat overdreven. We zitten dus in een korte correctie, volgens Ruysschaert. 'Voor de nabije toekomst staat er nog veel geld aan de zijlijn. Met de lage rente van dit moment, zal daarvan toch een hoop naar de beurs stromen.'

Veel geld aan de zijlijn. Een veelgehoord argument om een stijgende beurs te voorspellen. Dat het evenwel geen sluitend argument is, mag duidelijk wezen. Toen de Bel20 op 4.300 punten stond, werd het ook ingeroepen om een forse daling uit te sluiten.

Ben Serrure

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud