Advertentie

Een nieuw jaar, een nieuwe bonusdiscussie

De eurozone lijkt elke dag wat dichter  bij de rand van de afgrond, zowat elke Europese regering is fors aan het bezuinigen en de VS blijft gebukt gaan onder tegenvallende economische cjifers, maar in de Londense City is men blijkbaar met de echt belangrijke zaken bezig: de bankiersbonussen.

Want geef nu toe, na jaren van gepalaver over de royale vergoedingen in de financiële sector, moet het nu eindelijk eens gedaan zijn met die rotdiscussie over de bonussen. Bankiers moeten nu eenmaal behoorlijk worden vergoed, als dat niet gebeurt is dat een ramp voor de industrie. Deal with it.

Niet onze woorden, wel kort samengevat wat Bob Diamond, de nieuwe topman van de Britse Barclays-bank, dinsdag voor een parlementaire commissie had te vertellen in Londen. Volgens de Amerikaanse CEO, de vroegere topman van Barclays' zakenbankdvisie, hebben bankiers nu wel lang genoeg de schuld gekregen voor alles wat er fout loopt sinds de crisis losbarstte in 2008.

'Er was een tijd dat banken spijt moesten betuigen, maar ik denk dat die periode nu achter de rug is', verklaarde Diamond. 'De vraag is nu hoe we een punt kunnen zetten achter die 'blame game'.'

Volgens Diamond hebben de banken hun lesje nu wel geleerd. Ook wat de vergoedingen in de sector betreft. 'We hebben er alles gedaan om het probleem te erkennen, verantwoordelijk op te treden en te bessefen hoet delicaat het dossier is.' Diamond mag dan wel 'het probleem erkennen', hij verkoos dinsdag toch de parlementaire commissie niet te vertellen of hij dit jaar een miljoenenbonus zou ontvangen.

Volgens sommige Britse media zou die bonus dit jaar rond de 8 miljoen pond schommelen. Maar Diamond hield het erbij dat zijn raad van bestuur nog een definitief oordeel moet vellen over zijn vergoeding.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud