Advertentie

Elders op het web: dubbele dips, China, Japan, Libië en de iPad

- Nouriel Roubini (foto Bloomberg) zegt dat sommige industrielanden in een dubbele dip zouden terechtkomen wanneer de olie 140 dollar per vat zou kosten. Niet de VS, daar zou sprake zijn van een stagnatie. (Bloomberg)

- De aardbeving van Kobe, Japan, in 1995 leidde over een periode van zes maand tot een daling van de Nikkei met zo'n 25 procent. De yen steeg op zo'n vier maand met 18 procent. De dollar was toen al aan het dalen en werd verzwakt door het Amerikaanse reddingsplan voor Mexico (The Big Picture). 

- Normaal is de vraag of de Amerikaanse (of Europese) industrie kan concurreren met de Chinese. Michael Schuman draait de vraag om: kan China concurreren met de VS, in een omgeving die steeds meer high-tech zal zijn. Interessante visies. (The Curious Capitalist). 

- Wat is nu echt het meest populaire elektronische product? De Kinect van Microsoft of the iPad van Apple? Recente berichtgeving lijkt de Kinect gewonnen te geven, maar dat is wat kort door de bocht, zegt Phil Izzo. (WSJ Real Time Economics). 

- Libië en Total zijn goede vrienden. Frankrijk is nu hevig pro de Libische oppositie. Zou het kunnen dat de Franse informatie (hun intelligence is gesofisticeerd in dat deel van de wereld) uitwijst dat Khadaffi het pleit verliest? (Bronte Capital)

- De dodentol in Japan loopt op terwijl ik dit schrijf, en ook is er ongerustheid over een kerncentrale. Te volgen via Twitter, zoek op #japan

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud