Advertentie

Elders op het web: hoe strategische problemen samenkomen

(Photo News: vakbondsprotest in Athene - archieffoto)

Paul Mason op BBC Idle Scrawl brengt een overzicht dat tot nadenken stemt: drie strategische problemen met een impact op het wereldwijde herstel. Hij heeft het over 1) de mini-olieschok (15 procent stijging op drie weken na een periode van olieprijs- en voedselprijsinflatie), 2) de losse politiek van de Fed en de strenge politiek van de ECB en 3) de problemen in de Europese periferie.

Het eerste probleem heeft uiteraard ook een invloed op 2) en 3) en ook 2) en 3) beïnvloeden elkaar. 

De climax voor wat betreft de crisis in de periferie begint volgens Mason zowat rond het einde van de week en moet ergens voor de zomer een ontknoping kennen. De kans dat de Europese financials geld zullen inschieten bij de gebeurtenissen lijkt heel reëel.

- Emma Saunders op FT MoneySupply verwacht in de loop van de maand nog slecht nieuws van de ratingagentschappen voor Portugal en Spanje.

- Gug Lubin post op Money Game over vier redenen waarom de yuan niet de nieuwe wereldreservemunt wordt: 1) er is geen realistische manier voor de wereld om yuans te verwerven, 2) er is wantrouwen tegenover het Chinese financiële systeem, 3) er is wantrouwen tegenover China en 4) China overschat nu al de wereldwijde yuanhandel.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud