Advertentie

Elders op het web: zilver vs goud, boze sjiieten en de yuan als wereldmunt

- De vraag komt af en toe aan bod: wat met beleggen in zilver (foto Bloomberg) versus goud? Dave Kansas op WSJ MarketBeat meldt dat Deutsche Bank de kwestie analyseerde en verwacht dat goud en zilver beide hoger gaan blijven gaan en dat hierbij zilver het beter zal doen dan goud. Een belangrijke reden: particulieren schakelen meer over naar zilver omdat het een minder dure manier is om zich in te dekken tegen extreme deflatie, inflatie of andere muntcalamiteiten. 

- In Bahrein zijn de sjiieten in opstand, maar ook in Saoedi-Arabië protesteert deze groep, met name willen ze de vrijlating van politieke gevangenen. Zero Hedge toont onder meer deze video - met vertrouwde beelden van de strijd van gsm's tegen helikopters. 

- Barry Ritholtz van The Big Picture zegt dat China een grote stap zette naar het promoveren van de yuan tot een wereldmunt. In een lange post somt hij alle eerdere tekenen op. De laatste in de rij is een kort bericht van Reuters waaruit blijkt dat de Chinese centrale bank hoopt dat alle exporteurs en importeurs hun buitenlandse transacties kunnen doen in yuan tegen het jaareinde. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud