En Dell dan?

Het resultatenseizoen trekt zich op gang, en de eerste resultaten vallen heel goed mee. Zowel Philips, Goldman Sachs als Intel konden in positieve zin verrassen wat het tweede kwartaal betreft. En ook de zo gevreesde vooruitzichten vallen mee. Maar wat dan met Dell, vraagt 24/7 Wall St. zich af?

De computerbouwer, na HP de grootste ter wereld, liet zich pessimistisch uit over de nabije toekomst. Tegelijkertijd is chipbouwer Intel, nochtans een producent van basisingrediënten voor computers, wel vrij positief over de vooruitzichten voor de technologiemarkt. Gordon Graylish, topman van Intel Europa, verwijst zelfs naar verrassend sterke consumentenbestedingen in een interview met De Tijd.

Wie heeft er dan gelijk? 'Wellicht Intel', concludeert Douglas McIntyre. 'Dell wordt simpelweg overvleugeld door concurrenten uit Azië, zoals Acer. De computerbouwer blijft marktaandeel verliezen.' Dat is onmiddellijk een geheugensteuntje voor beleggers. Zij letten maar beter ook op hoe de marktpositie evolueert in een crisissituatie zoals de huidige.

Peter De Groote

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud