En het volgende subprime-slachtoffer is... (update)

Het thema op de markten vanochtend is BNP Paribas, dat drie investeringsfondsen bevriest wegens de problemen op de kredietmarkten. Het is niet langer in staat deze fondsen op een juiste manier te waarderen.

Het gaat over Parvest Dynamic ABS, BNP Paribas ABS Euribor en BNP Paribas ABS Eonia. Volgens Bloomberg hadden deze fondsen eind juli ongeveer 2 miljard euro aan activa waarvan 700 miljoen euro blottgesteld aan Amerikaanse subprime hypotheekleningen met een rating van AA of hoger.

Zoals de collega's van Alphaville op de FT zeggen, wat is precies het verschil tussen 'niet juist waarderen' en een 'waardering die men niet graag ziet'?

Dexia staat nu ongeveer 3,7 procent lager op 20,27 euro (10.27 uur), ondanks de inspanningen van de instelling om te ontkennen dat zijzelf of haar Amerikaanse dochter FSA zware schade oplopen door de subprime-crisis. Vervelend is wel dat ook BNP eerder deze maand zei dat de blootstelling tegenover deze crisis verwaarloosbaar was... Bij dit alles moet opgemerkt dat het nog volstrekt onduidelijk is wat de schade precies is voor de aandeelhouders van BNP Paribas.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud