Advertentie

'Europese aandelen profiteren van renteverhoging'

De Europese aandelen doen een goede zaak aan de verwachte rentestijging van de ECB. Dat zeggen analisten van de Société Générale. De aandelen profiteren van de stijgende euro, waardoor zij aantrekkelijker worden. Daarnaast daalt de angst voor inflatie.

Volgens Société Générale stijgt de basisrente van 1 procent op 7 april met 25 basispunten. 'Tegen het einde van 2011 zal de rente met een volledig procentpunt groeien, waardoor de basisrente op 2 procent zal komen te liggen. Dat moet uiteindelijk leiden tot een 're-rating' van de aandelen,' aldus de analisten.

'Voor niet-Europese investeerders wordt het interessant. Door de stijgende euro zullen de Europese aandelen meer waard worden tegenover hun eigen munt. Als we trouwens rekenen in een gemeenschappelijke munt, dan hebben Europese aandelen het na een renteverhoging ook altijd beter gedaan dan Amerikaanse aandelen', aldus Société Générale. 'Tegen het einde van het jaar schatten wij dat de euro zal stijgen, tot 1,50 dollar.'

Aandelen zijn volgens de analisten ook een betere investering dan bedrijfsobligaties, aangezien de Europese bedrijven cash genoeg hebben. Daardoor stijgt de kans op dividendsuitkeringen, fusies en overnames.

'Net zoals in de VS, bieden bedrijfsobligaties zwakke 'spreads' aan als je vergelijkt met de dividendsrendement van een aandeel. Met een risocopremie die bij aandelen een stuk boven het langetermijngemiddelde ligt, zijn aandelen ook relatief aantrekkelijker tegenover 10-jarig staatspapier,' aldus Société Générale.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud