Advertentie

Facebook. It's everywhere.

Soms is de vinger aan de pols van de beurzen en het bedrijfs- en wereldnieuws een makkie. Neem vanmorgen bijvoorbeeld. Bij alle nieuwtjes kon je wel één rode draad bedenken: Facebook!

Even de proef op de som nemen van de ochtendlijke oogst nieuws:

  • Bijltjesdag bij KPN: nieuwe CEO Eelco (hak)Blok schrapt bijna kwart van de jobs tegen 2015. Wijst op veranderend consumentengedrag. Kiest nu voor apps en Facebook-berichtjes om in contact te blijven, in plaats van traditioneel bellen of SMS’en. Dus poogt KPN nu strategie om te gooien om te cashen op mobiel internet en apps.
  • Over Nokia gesproken: komt om 12u met cijfers. Finnen hebben met hun 'vergaderitis'-cultuur en Powerpoint-verslaving de smartphone trein volledig gemist en zijn door Apple weggeblazen: lees bijvoorbeeld de bijzonder interessante  blog – ‘bemerk ook de ijszee’ - van collega Peter De Groote uit Finland. Kan de Canadese CEO Stephen Elop Nokia afhelpen van het ‘Powerpoint/vergaderitis’-syndroom?
  • In politieke hoek: het is nog anderhalf jaar weg, maar Barack Obama – in 2008 kampioen van slim sociaalnetwerkcampaignen - trapte woensdagavond zijn herverkiezingscampagne af bij Facebook in Frisco. Mark Zuckerberg droeg warempel een das.  ‘Ik ben de man die Mark een das deed dragen’, pochte Obama. Obama vindt dat Zuckerberg meer belastingen moet betalen: ‘I’m cool with that’, zei. Mark. Niet elke Amerikaan deelt dus de Republikeinese aversie voor belastingverhogen. Maar Zuckerberg woont dan ook in San Francisco, wat met zijn 'linkse' reputatie door rechts Amerika al eens de 'People's Republic of San Francisco wordt genoemd ...

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud