Gejuich om Duitse melkkoe van IBt

De farmagroep IBt beleefde dinsdag een superdag met een winst van 14,3 procent tot 4 euro. Beleggers waren duidelijk opgetogen met de overname van Bebig, een dochter van de Duitse sectorgenoot Eckert & Ziegler.

‘IBt maakt tot op heden geen winst. Bebig daarentegen wel. Het is zowat de melkkoe van Eckert & Ziegler. De gebundelde volumes kunnen bovendien tot kostenbesparingen leiden. Op het einde van de rit wordt IBt dus een rendabeler bedrijf’, verklaart Jan Dekerpel, analist van KBC Securities.

Door hun krachten te bundelen, wapenen de twee spelers op de markt van de stralingstherapie zich overigens tegen de concurrentie in de VS en de consolidatiegolf die de sector in Europa te wachten staat.

Dekerpel merkt wel op dat de uitgifte van ongeveer 6,7 miljoen nieuwe aandelen om de overname te financieren een substantieel verwaterende impact heeft op de bestaande aandeelhouders.

De nieuwe aandelen komen in handen van Eckert & Ziegler dat met 29,9 procent meteen de op een na grootste aandeelhouder wordt van IBt. SR

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud