Advertentie

Gelezen in de blogosfeer... : exit-strategie in de VS en een blik in de financiële hel

- Een blik in de financiële hel, via FT Alphaville die de RBS-strateeg Alan Ruskin citeert. Die strateeg bekijkt hoe de wereld er zou uitzien, moest er een crisis komen rond de Amerikaanse staatsfinanciën. In een dergelijke hel krijg je vreemde fenomenen: een neergang van Amerikaanse staatsobligaties zou andere activa-klassen (aandelen, bedrijfsobligaties) nog meer waarde doen verliezen, de goudmarkten of de markt van veiligere staatsobligaties zoals de Bunds zijn niet groot genoeg om een alternatief te zijn. Blijft: voedselgrondstoffen.

- Geert Noels op EconoShock analyseert de mogelijk exitstrategieën van de centrale bankiers. Australië, India, Brazilië en Noorwegen zijn begonnen met rentestijgingen. Wat met de VS?

- Neil Shah op MarketBeat (WSJ.com) stelt vast dat de markten terugkeren naar het nviveau van vrijdag, voor het reddingspakket voor Griekenland bekend werd. Wellicht werd gehoopt dat de markten in "shock and awe" zouden staan, maar dat is dus niet het geval. De indruk bestaat dat de Europese beleidsmakers telkens met zo'n beperkt mogelijke inspanningen het dossier proberen af te handelen om marktpaniek te vermijden.


Advertentie
Gesponsorde inhoud