Gelezen in de blogosfeer... : griekenland, apple, amazon, schuldencrisis, bernanke

- Amazon lost de verwachtingen in, zo stelt 24/7 Wall Street, maar stelt vragen bij de aankondiging van een aandelenwederinkoop van 2 miljard dollar. Dat is goed nieuws voor veel bedrijven, maar minder voor bedrijven met dure aandelen. Over de resultaten van Microsoft: er is niets afschuwelijks in het kwartaalverslag, maar ook niets heel erg fantastisch.

- Er is heel wat lof op Wall Street voor Apple's iPad, maar ook de Kindle van Amazon heeft zijn verdedigers. Op Bookmaker.com kan nu worden gegokt welke van acht ebook readers echt succes zal hebben, zo lees ok op Tech Trader Daily (Barron's). 

- Geert Noels op EconoShock over de herbenoeming van Ben Bernanke: de evaluatie van zijn mandaat zal binnen vijf tot tien jaar worden gemaakt. Waarschijnlijk komt hij in de "Greenspan bubbelperiode"-categorie terecht.

- Nog Noels: Griekenland toont ons de gevolgen van een te snelle uitbreiding van de Unie. De kansen voor Turkije verkleinen door het debacle van Griekenland.

- FT Alphaville citeert researchers van Gavekal in Hongkong, die een parallel zien tussen de crisis in Zuid-Europa en de Aziatische crisis in Thailand en Korea (1997-1998). Tot niet lang geleden werd ervan uitgegaan dat de markten de overheden wel enkele jaren tijd zouden geven om orde op zaken te stellen. Wat als ze minder geduldig zijn?

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud