Gelezen in de blogosfeer...

De afgelopen dagen heb ik de blogosfeer een beetje gelaten voor wat ze was, maar gelukkig houdt mijn Google Reader alles mooi bij... Hier is een selectie:

- Tech Trader Daily van Barron's komt met een gebruikersverslag van de Nexus One, de smart phone die Google morgen wellicht zal voorstellen. Het is niet meteen een revolutie zoals de iPhone, en de impact op de koers zal beperkt tot onbestaand zijn. 

- Vrijdag is de dag van het Amerikaanse banenrapport. Voor het eerst sinds twee jaar kan blijken dat er jobs bijkwamen. Positieve economische indicatoren zullen stemmen doen opgaan om de stimuli van overheden en centrale banken te stoppen. Paul Krugman zegt in The New York Times dat dit verkeerd zou zijn, op die manier zou de vergissing van 1937 opnieuw worden gemaakt. 

- Nog over jobs: Geert Noels op EconoShock stelt vast dat de VS het voorbije decennium geen extra jobs creëerden. In Europa is het al niet veel beter. Dus ook in een land met goede arbeidsmobiliteit, lage lonen, minder stricte minimumlonen en rigiditeiten is er een arbeidsmarktprobleem. Indien er geen antwoorden en oplossingen komen, dreigt de globalisering met de vinger te worden gewezen...

- Was het voorbije decennium dan zo slecht voor de mensheid? Neen, het was zeker geen verloren decennium voor heel wat mensen in China, India, Indonesië, Brazilië en zelfs voor een goed deel van Afrika, schrijft Tyler Cowen op Marginal Revolution.

- Welke technologische innovaties kunnen we verwachten in 2010? Sean Udall geeft zijn visie in een video op Minyanville. En neen, Apple, Google, touchscreen-technologie zijn nog niet "sooo 2009", er zit volgens hem nog potentieel in. 

- Martin Feldstein (Harvard University) is niet zeker dat de VS zullen ontsnappen aan een nieuwe recessie dit jaar, meldt Real Time Economics (WSJ.com).

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud