Gelezen in de blogosfeer...

- Behavioral finance is een fascinerende stroming, maar het werkt niet bijzonder goed in de "echte wereld" van fondsenbeheerders en dergelijke, zegt Paul Kedrosky op InfectiousGreed.

- The Baseline Scenario over de oude vraag naar de band tussen kapitalisme en protestantisme (James Kwak)

- Izabella Kaminska op FT Alphaville stelt de vraag of Polen zich voor niks verkoopt. Begrotingstekorten worden in toenemende mate beschouwd als het grote probleem voor de opkomende Europese landen.

- Tyler Cowen op Marginal Revolution denkt na over niets minder dan de toekomst van Afrika, en over de mogelijkheid van een agro-imperialisme (zie ook Jim Rogers over investeringen in Afrika). Hij bespreekt hierbij een artikel in The New York Times: Is There Such a Thing as Agro-Imperialism?

- The King Report op The Big Picture vraagt zich af of er sprake is van een goudbubbel, maar eigenlijk maar wat de echte visie is van China op het edele metaal. Eerder deze week werd er in kringen van de Chinese centrale bank gemopperd over de goudspeculatie. Het lijkt er op dat China graag koopt "in the dip" en een vloer legt onder de goudprijs, maar geen rally wil achternalopen. Gezonde koopmansgeest lijkt dat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud