Gelezen in de blogosfeer...

- Amazon en Walmart waren de retailsites die vorige vrijdag, het begin van het koopjessezoen in de VS, het meest trafiek kregen, op basis van cijfers van Experian Hitwise. Tech Trader Daily van Barron's merkt op dat de cijfers van ComScore afwijkend zijn: in tegenstelling tot in de hitlijst van Hitwise staat daar Apple wél bij de eerste vijf. 

- Willem Buiter op Maverecon (FT) zegt dat Dubai niet systemisch belangrijk is. De problemen van Dubai kunnen wel de ogen openen voor wat er waarschijnlijk voor de deur staat: het laatste traject van de tocht startende bij bankroete gezinnen over falende banken naar overheden die financieel in de problemen geraken. De waarschuwing kan ertoe bijdragen dat men zich meer bewust wordt van de financiële kwetsbaarheid van staten.

- George Magnus op TimesOnline legt uit dat China nog altijd een arm land is. Het duurt zeker nog een generatie vooraleer de kloof met de VS gedicht zou zijn, en ondertussen kan er nog heel wat mislopen.

- Ashlee Vance op de site van The New York Times analyseert MySQL, het bedrijf dat open source database applicaties maakt, werd verkocht aan Sun Microsystems en nu bij Oracle zou terechtkomen - maar de Europese Commissie heeft daar heel wat vragen bij. Vance zegt dat de maatschappelijke en strategische relevantie van open source projecten veel groter is dan hun financieel belang voor bedrijven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud