Gelezen in de blogosfeer...

- FT Alphaville: opmerkelijk op de derivatenmarkt: de kost om zich te verzekeren tegen wanbetaling bij Griekse overheidsobligaties is goed op weg om de vergelijkbare indicator voor Turkije te overtreffen. Dat wil nog niet zeggen dat Griekenland op het punt staat in financiële nood te geraken.

- Heel veel posts over Dubai, maar dikwijls variaties op het thema dat onze eigen Kurt Vansteeland brengt in zijn editoriaal. 

- Ambrose Evans-Pritchard op de Telegraph heeft het over China, goud en de verschuiving van de beschavingen. De opkomende economische grootmachten verwerpen de Westerse valuta en dat verklaart volgens hem de goudrally. Die nieuwe spelers zijn goed voor ongeveer de totale groei van de valutareserves wereldwijd sinds de laatste vijf jaar, dus hun opinie weegt zwaar. 

- Nog over het goud, op Naked Capitalism worden de kwaliteiten van goud onder meer besproken aan de hand van een essay van Alan Greenspan uit 1966, Gold and Economic Freedom, waarin hij goud beschouwt als bescherming van eigendomsrechten. 

- Aan de andere kant van het politieke spectrum: Paul Krugman zegt dat belastingen tegen financiële speculatie een goed idee zijn, in zijn column in The New York Times.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud