Gelezen in de blogosfeer...

- Blogging Stocks over de ambities van Google op de GPS markt. Google slaat toe met performante en gratis producten, nu in de VS maar mogelijk straks wereldwijd. Wordt hiermee weer een hele markt door Google dooreengeschud?

- BusinessWeek interviewde Jim Rogers. Hij verwacht dat het goud ergens in het volgende decennium een paar duizend dollar per ounce kan kosten omdat het papiergeld overal heel verdacht is. Maar hij koopt nu geen goud omdat iedereen nu goud wel ziet zitten en hij de massa niet wil achternalopen - zoals de centrale banken nu wél doen. 

Rogers denkt dat andere materialen nu interessanter zijn, zoals zilver en palladium en ook landbouw ziet hij zitten. In dat opzicht ziet hij grote investeringsopportuniteiten in Afrika. 

- Cafe Hayek meldt dat de 1973 Wincott Lecture van Hayek nu online beschikbaar is. 

- Yves Smith op Naked Capitalism vraagt zich af hoe ernstig de financiële problemen van Dubai zijn. Er is namelijk geen eensgezindheid over de wereldwijde impact van de gebeurtenissen. Smith stelt zich met name vragen over Europese banken. 

- Paul Kedrosky op Infectious Greed heeft een grappige kaart van de-wereld-volgens-de-VS. 

- David Popp op VOX vraagt zich af waar het geld wordt gehaald in de VS voor de fel toegenomen onderzoeksinspanningen naar propere energie. Worden andere onderzoeksbudgetten nu teruggeschroefd? Hij stelt dat vooral onderzoek wordt getroffen naar technologie die berust op vuile energie.

- Real Time Economics zegt dat nieuwe senior economische adviseur van Morgan Stanley zegt dat de centrale banken zich tot overwinnaar moeten uitroepen en zich klaarmaken voor de exit. 

-

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud