Gelezen in de blogosfeer...

- Eric Savitz op Barrons.com bericht over het feit dat Facebook een duale aandelenstructuur invoert. Dit zorgt voor speculatie over een eventuele beursgang. Facebook zegt evenwel geen plannen te hebben voor een beursgang. Reactie van Savitz: "Okay, sure, whatever you say. Wink, wink."

- Bart Haeck op BelgianAffairs heeft het over Paul Krugman, die België gebruikt als voorbeeld om aan te tonen dat een hoge staatsschuld niet tot een cataclysme hoeft te leiden. 

- Ding goes the dong. Gwen Robinson op Alphaville, Vietnam is het eerste Aziatische land om zijn rente op te trekken en zal donderdag de dong devalueren om de inflatie en het handelstekort te bestrijden.  

- Over somberte gesproken, lees Mish's Global Economic Trend Analysis. Marc Faber ziet niet enkel bijzonder hoge inflatie wegens de geldcreatie van de overheden, maar ook een economie die niet meer reageert op de stimuli. Vervolgens komt er een oorlog, om de onvrede over de falende economie te kanaliseren - een oorlog tegen desnoods een ingebeelde vijand. Grondstoffen zullen stijgen, "dankzij" die oorlog. 

- Op InfectiousGreed wordt verwezen naar een rapport over Extreme Risks van Watson Wyatt. In een andere post wordt verwezen naar een rapport van de BofA over marktrisico's die extreem zijn - scenario's die minder waarschijnlijk zijn maar niet onmogelijk - en tegelijk wordt stilgestaan bij hoe men zich kan indekken.

- Meer aan de positieve kant van de dingen: The Big Picture over een miljardenproject voor energieresearch. President Obama zet vaart achter een groot researchproject, dat het Manhattan project (de ontwikkeling van de atoombom) overklast. 

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud