Gelezen in de blogosfeer...

BusinessWeek vraagt zich af of de Fed nieuwe bubbels creëert. Met name in Aziatische financiële kringen bestaat die vrees, maar Fed-voorzitter Ben Bernanke vindt de vrees overdreven.

Menzie Chinn op Econbrowser heeft het over de wereldwijde onevenwichten. Een duurdere yuan op zich is, voor wat de Chinese kant van het verhaal betreft, niet genoeg. Ook bijkomende begrotingsstimuli en een bevorderen van de privé-consumlptie zijn nodig, alsook een beter sociaal veiligheidsnet. 

Economists' View verwijst naar een artikel van Jeff Sachs, die zegt dat er problemen komen indien de wereldbevolking niet snel stabiliseert. 

Geert Noels op Econoshock raadt de lectuur aan van Rolling Stone, dat recent een aantal artikels uitbracht die de vinger leggen op een aantal belangrijke problemen: manipulatie door shortselling, de macht van Goldman Sachs, de afrekening met Bear Stearns, de lobby bij de overheid, de manipulatie van koersen, en de straffeloosheid van dit alles. Voor degenen die het gemist hebben, dit is een dik pak weekendliteratuur…

Josh Lipton op Minyanville vraagt zich af wat de goud rally kan van de sporen lichten, maar het lijkt er op dat de kansen niet groot zijn...

De Telegraph zegt dat volgens Bill Gross (de beheerder van het grootste obligatiefonds ter wereld) China het risico loopt op een bubbel wanneer het driftig investeert in exportcapaciteit, denkende dat de Amerikaanse consument zal terugkeren. Die consument zal namelijk nog een hele tijd weg blijven. 

Emma Saunders op FT Money Supply heeft het over een tekort aan uranium dat zich zou voordoen vanaf 2013 al - met gegevens over de kwetsbaarheid van verschillende landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud