Gelezen in De Tijd...

Enkele opvallende analyses uit de kranten van vandaag en gisteren:

Donderdag:

- Euforische goudkevers op een gladde zeepbel, luidt de titel van een opiniestuk van Nouriel Roubini. Hij legt uit dat door de weinig elastische aanvoer van goud zelfs een kleinde verschuiving in de portefeuilles van centrale banken en privébeleggers richting goud de goudprijs aanzienlijk doet stijgen. Tegelijk vindt hij dat wanneer je echt een wereldwijde economische ramp vreest, je eerder wapens, voedsel in blik en andere grondstoffen zou moeten kopen, dingen die echt van nut zijn in een schuilkelder...

- De kleine beleggers haken niet af, zegt Christophe De Rijcke. De Bel20-handel mag dan wel kelderen met 23 procent, de activiteit op de brede markt zakt slechts 3 procent.

Woensdag:

- De oorlog over de verkoop van Fortis bereikt een nieuw hoogtepunt, zo schrijft Lars Bové in een achtergrondverhaal over een nieuwe nederlaag van advocaat Modrikamen (het parket-generaal van Cassatie vraagt de vernietiging van het Fortis-arrest).

- De gewezen Britse gouverneur van Hongkong, Chris Patten, brengt een opiniestuk met een grabbelton van problemen voor 2010. Hij voorziet dat het geduld met China, zelfs van de voorstanders van vrijhandel, fel zal afnemen in 2010.

- Ilse De Witte zegt dat de Belgische pensioenfondsen schoorvoetend weer aandelen kopen. Toch laat de crisis sporen na.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud