Gelezen in De Tijd...

Vanochtend, vrijdag 6 november, in De Tijd:

- BNP Paribas maakt reputatie van overlever waar na financiële hattrick

Pieter Suy merkt op dat BNP Paribas voor de derde keer op rij een sterke dan verwachte kwartaalwinst heeft geboekt. Toch blijft topman Baudouin Prot opvallend voorzichtig in zijn vooruitzichten.

De prestaties zijn opvallend wanneer we ze vergelijken met het recente nieuws over UBS, Lloyds, RBS of Commerzbank. De overgenomen Belgische activiteiten van Fortis en de zakenbankdivisie droegen volop bij tot de resultaten.

- Waarom Warren Buffett B-Cargo nooit zou kopen

Warren Buffett zou voor B-Cargo, dat nu als NMBS Logistics door het leven gaat, zelfs geen symbolische euro betalen. Daar zijn volgens Guido Meeussen goede redenen voor.

- Spaanse weg naar herstel ligt bezaaid met valkuilen

Het begrotingstekort en de werkloosheid nemen pijlsnel toe in Spanje. De regeringsmaatregelen treffen vooral de middenklasse, meldt onze correspondent Henk Boom.

- Wanbetaling bij rommelobligaties zit op recordpeil

Via Bloomberg: eind oktober was 12,4 procent van alle rommelobligaties in de wereld in wanbetaling. Dat is het hoogste niveau sinds de Grote Depressie van de jaren 1930.

- Hakmes luidt beurskentering in

Christophe De Rijcke merkt op dat de markten gisteren herstelden dankzij hoger dan verwachte bedrijfsresultaten in Europa en dankzij een hoger dan verwachte productiviteit in de VS. Aan de grondslag van beide ligt het snoeimes dat bedrijven in de kosten hebben gezet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud