Geruchtenmolen

Behalve het gerucht over het de financieringsproblemen voor het bod van Fortis op ABN AMRO (zie vorige post met de weerlegging) worden de markten geteisterd door nog tal van andere berichten en geruchten. Een niet-exhaustieve inventaris:

- Om nog even bij ABN AMRO te blijven:Barclays  zou lijken hebben gevonden bij ABN en zijn bod misschien intrekken. 'Wij geven nooit commentaar op geruchten', zo heet het bij Barclays in een reactie tegenover het persbureau Betten Beursmedia News.

Dan haalt Alphaville van de FT nog volgende geruchten aan:

- CEO James Cayne van Bear Stearns zou moeten opstappen (is ontkend door het bedrijf)

- Een Amerikaans bedrijf dat werkt met kwantitatieve analyse, Tykhe, zou deze maand al 20 procent hebben verloren in een belangrijk fonds en het zou zijn posities snel afbouwen (Tykhe antwoordt niet op vragen, een belegger in het fonds zou hebben vernomen dat het fonds niet sluit).

- Fondsen van Goldman Sachs zouden klappen krijgen (er wordt ontkend dat de fondsen worden geliquideerd).

- De Duitse bank WestLB geeft toe bloot te staan aan de Amerikaanse subprime markt, maar zegt geen liquiditeitsprobleem te hebben. (De bank zegt dat zij helemaal niet kan worden vergeleken met IKB, dat moest worden gered na problemen).

Ondertussen, en dit is geen gerucht, wil de ECB opnieuw liquiditeit in de markt zetten. Overal in de markt vraagt men zich af of de centrale bankiers verontrustende dingen weten die de markten (nog) niet weten. Een bron zei tegenover Betten Beursmedia News evenwel dat de ECB ervan uitgaat dat het tekort aan liquiditeit 'van korte duur' is.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud