Goldman Sachs steunt markt met woord en daad

Ook Wall Street gaat hoger van start vandaag, de Europese aandelenmarkten herstellen. Het debat over de voorbije gebeurtenissen blijft verder woeden, maar de standpunten zijn inmiddels gekend. Er zijn zij die hameren op de sterke economische omgeving en de waarderingen die niet overdreven zijn. MarketBeat van de WSJ citeert beleggingsstratege Abby Cohen van Goldman Sachs, die zegt dat de K/W van de S&P 500 van 15,5 lager ligt dan de gemiddeld 18,5 in vergelijkbare periodes. Zij heeft een doel van 1600 voor de S&P500 tegen het jaareinde (nu rond de 1460), en zegt dat dit conservatief  is.

Aan de andere kant zijn er commentatoren die zeggen dat er nog veel onzekerheden zijn over waar er lijken in de kast zitten en wanneer die tevoorschijn zullen komen.

Goldman Sachs doet overigens meer dan geruststellende commentaren de wereld insturen. De zakenbank investeert ongeveer 2 miljard dollar in haar Global Equity Opportunities Fund dat 30 procent zakte dit jaar, de daling gebeurde vorige week toen kwantitatieve fondsen hun posities op de markt gooiden toen de realiteit geheel anders bleek te zijn dan hun gesofisticeerde modellen lieten vermoeden.

Andere investeerders stoppen nog eens 1 miljard dollar in het fonds. De investering is geen reddingsoperatie, aldus Goldman, het gaat volgens hen over een opportuniteit waar op ingespeeld wordt.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud