Advertentie

Google door de 1000

©EPA

Google schiet omhoog na goede resultaten. Het aandeel Google zet in de loop van de zitting een piek van 13 procent neer, en wipt daarmee over de magische kaap van 1.000 dollar per aandeel.

Google zag zijn inkomsten het derde kwartaal met bijna een kwart stijgen omdat de mobiele en videoreclameinkomsten fors groeiden. Het aantal betalende clicks nam toe met 26 procent. De prijs per klik daalde maar de totale reclameinkomsten stegen, zo bleek bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten

Google haalt zijn inkomsten traditioneel uit de advertenties die bij zoekresultaten op pc’s worden gepresenteerd. Maar het bedrijf verdient nu meer en meer geld met promoties die gebruikers bereiken via smartphone apps en online nieuwsclips of wanneer ze browsen op tabletcomputers. 

Het doet denken aan Facebook, nog een bedrijf dat er sinds niet zo heel lang is in gelukt om volop geld te verdienen met het mobiele internet. Google is het tweede aandeel binnen de S&P500 om door de 1.000 dollar te breken, na Priceline.com deze zomer. 

Is Google een goede keuze om in te spelen op de mobiele revolutie? Of heeft u andere voorkeuren? 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud