Groeiverhaal on hold

Cleantech is de toekomst. Dat is althans de mening van de heren van Quest Management. René Avonts en Yvan Vaneerdewegh onderstreepten onlangs nog in onze krant hoe hard ze in het potentieel van propere technologie geloven. Maar de crisis heeft heel wat groeiverhalen 'on hold' gezet. Zoals dat van Transics.

De Ieperse telematicaspecialist, zeg maar een producent van boordcomputers voor vrachtwagens, maakte woensdag teleurstellende omzetcijfers voor het derde kwartaal bekend. Terwijl heel wat bedrijven de vraag opnieuw zien opleven, wordt de crisis bij Transics nog erger.

Het verhaal van Transics is dan ook het verhaal van de transportsector. 'De sector zit in een diepe crisis', gaf Transics-topman Walter Mastelinck woensdag te kennen. En Transics dus ook. Mastelinck zei dat de boordcomputers wel de deur uit gaan, maar aan lagere prijzen. 'Er gebeuren gekke dingen. En we worden verplicht om er in mee te gaan. Iedereen vist in dezelfde vijver.' 

Het groeiverhaal van Transics - Quest gelooft erin - staat on hold. Beleggers lijken donderdag alvast danig in de war door die toestand. Het aandeel koerste aanvankelijk meer dan 8 procent lager, maar werd snel terug opgeraapt. Of is de markt eerder in de war door het warrige persbericht dat de West-Vlamingen gisteren de wereld instuurden?

PDG

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud