Advertentie

Heard on the Street

Met figuurtjes als Kermit, Koekiemonster en Graaf Tel geldt Sesamstraat al langer als een van de favoriete kinderprogramma's onder nostalgische Tijd-journalisten - een van hen zingt trouwens al dagenlang 'Pluizig en blauw' op de redactievloer. Maar sinds dit weekend kan Sesamstraat helemaal niks fout meer doen op deze redactie.

Want wat lazen we op de website van de New  York Times? De makers van het Amerikaanse Sesame Street zetten zich sinds kort extra hard in om peuters financiële basisbeginselen bij te brengen, zoals de waarde van geld, of waarom je soms moet sparen en sommige uitgaven moet uitstellen. Klinkt allemaal logisch, maar als de kredietcrisis ons iets geleerd heeft, is het wel dat zowel klanten als banken de financiële basisbegrippen snel vergeten als er hen een (te) mooie winst wordt beloofd.

Toegegeven: financiële basisbegrippen aanleren aan driejarigen klinkt als een onmogelijke opdracht (en, laten we eerlijk zijn: een pokkesaai idee voor een kinderprogramma). Maar de makers van Sesamstraat slagen er, met de hulp van figuurtje Elmo, wonderwel in om er toch nog een boeiend stukje televisie van te brouwen.

En nu alleen nog  wachten tot wanneer Elmo ons eindelijk duidelijk kan uitleggen hoe het nu met die obligatieportefeuille van Dexia is gesteld...

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud