Advertentie

Heeft u de beurs herontdekt?

Afgaande op de vierdekwartaalcijfers van onlinebroker Binck lijkt de kleine belegger in de laatste drie maanden van 2010 de weg naar de beurs teruggevonden te hebben. In België voerden particuliere Binck-klanten 258.230 transacties uit in het laatste kwartaal van vorig jaar. Dat zijn er liefst 33 procent meer dan in het derde kwartaal van 2010.

Tegelijkertijd rijfde Binck België 2.281 nieuwe klanten (nieuwe effectenrekeningen) binnen tegenover het derde kwartaal, een stijging van 'maar' 6 procent. De stijging van het aantal transacties is met andere woorden niet louter toe te schrijven aan extra klanten.

Vanwaar die forse stijging in verrichtingen (koop- en verkooporders) in de laatste drie maanden van het jaar? Volgens Vincent Germijns, algemeen directeur van de Belgische Binck-tak, is er sprake van een 'broze kentering'. 'Mensen herontdekken de beurs, aangevuurd door positieve signalen vanuit de economie en stijgende beurskoersen.'

Heeft ook u de beurs herontdekt? En zoja, welke 'weg' neemt u dan? Binck België doet het dan wel uitstekend, Keytrade, de grootste Belgische onlinebroker, verging het vorig jaar iets minder goed. Woordvoerder Thibault de Barsy wilde vanmiddag desgevraagd geen cijfers geven over het vierde kwartaal, maar eind vorig jaar vertelde hij ons al dat de transacties bij Keytrade in 2010 forser terugvielen dan de volumedaling van Euronext Brussel in het algemeen (ruim 10 procent). En dat terwijl Binck vorig jaar maar nipt slechter deed dan in 2009 in België.

Peter De Groote

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud