Advertentie

Helpt het geobsedeerd te zijn?

Het is fascinerend te zien hoe verwante ideeën in de blogosfeer soms op heel verschillende plaatsen kunnen opduiken. Geert Noels publiceert op EconoShock terecht een korte video waarin Malcolm Gladwell, de auteur van The Tipping Point en van Outliers, het heeft over talent: 

Op Marginal Revolution stelt Tyler Cowen de vraag "hoe wordt men gesofisticeerd?" De post is een antwoord op de vraag welke publicaties een 15-jarige moet lezen om 20 jaar later als gesofisticeerd mens in het leven te staan.

Cowen zegt in essentie: ga voor uw passie. Niet voor wat technische onderwerpen betreft, maar voor meer "algemene sofisticatie." Hij verwijst naar Robert Hanson, die op OvercomingBias mensen bejubelt die geobsedeerd zijn door bepaalde onderwerpen. Hij noemt die mensen niet "gesofisticeerd" omdat dit woord voor hem de negatieve betekenis heeft van mensen die van veel genoeg afweten voor een oppervlakkige conversatie, zonder in iets echt te excelleren. 

Cowen schreef over het onderwerp onder meer het boek The Age of the Infovore: Succeeding in the Information Economy, waar vanuit dit perspectief ook het autisme wordt besproken.

Wat denkt u? Geldt de 10.000 uren regel ook voor een belegger/trader/investeerder? Of zijn dit verschillende disciplines, waarvan sommige misschien meer technisch zijn en geen 10.000 uren behoeven? Helpt het een al dan niet lichte vorm van obsessie te hebben voor de markten, of is dat integendeel nefast?

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud