Advertentie

Het einde van de schuldensupercyclus en de gouden toekomst

John Mauldin is de auteur van de meest gelezen financiële nieuwsbrief ter wereld. Hij moet dus wel iets goed doen. Zijn boodschap is dubbel: het slechte nieuws is dat we barre tijden tegemoet gaan met falende overheden. Als we lang genoeg leven is er goed nieuws: vanaf 2020 starten gouden beursjaren.

Hier is het verhaal in onze krant:

‘We gaan barre tijden met falende overheden tegemoet, maar ik kijk uit naar het volgende decennium. Dat worden gouden beursjaren.’ Dat zegt John Mauldin, de auteur van de meest gelezen financiële nieuwsbrief ter wereld, in een exclusief gesprek.

In zijn vierde boek ‘Endgame, The End of the Debt SuperCycle and How it Changes Everything’ beschrijft Mauldin de gevolgen van de schuldenberg van de overheden. ‘Elk land zal keuzes moeten maken. In het ene land zijn die keuzes dringender en ingrijpender dan in het andere. Maar vast staat dat het veel pijn zal doen’, zegt Mauldin. Om die reden gaat hij naar eigen zeggen ‘short’ op alles wat ook maar met overheden te maken heeft.

De auteur, wiens nieuwsbrief wereldwijd door 1 miljoen mensen gelezen wordt, ziet een grote kans dat de Amerikaanse kerninflatie de komende 15 maanden boven 4 procent uitkomt. ‘Geloof me: de Amerikaanse bevolking beseft de ernst van de situatie helemaal niet’, zegt hij.

Toch sluit hij af met een positieve noot. ‘De geschiedenis geeft me hoop. Ook dit zullen we wel overleven’, zegt hij. Terwijl de campagne van zijn vierde boek volop loopt, heeft Mauldin al concrete plannen voor zijn vijfde boek. ‘Het gaat over hoe de wereld er over 20 jaar zal uitzien. Wel, in dat boek zal ik mij van mijn meest optimistische kant laten zien. Want ik geloof echt dat de wereld er dan stukken beter aan toe zal zijn dan vandaag’, besluit Mauldin.

Morgen/zaterdag leest u in Netto het interview. Hier heb ik al een lange video met een presentatie van Gauldin aan de Singularity University in Silicon Valley (maart 2010) die me erg interessant lijkt:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud