Het ironische van de mogelijke verkoop van Crédit Local (update)

(update met de reactie van Dexia)

De Frans-Belgische bank-verzekeraar Dexia dreigt zijn activiteiten als financier van openbare besturen stevig te moeten afbouwen als hij de Europese Commissie niet kan overtuigen met zijn huidige herstructureringsplannen. Volgens The Wall Street Jourrnal zal de groep mogelijk zelfs Crédit Local moeten verkopen, de Franse groep die mee aan de basis lag van het ontstaan van Dexia.

Het ziet er volgens The Wall Street Journal alvast naar uit dat Europa Dexia harder zal aanpakken dan KBC, dat zijn balans met een kwart tot een derde lijkt te moeten inkrimpen. Volgens de Amerikaanse zakenkrant staat de groep onder druk om haar balans met minstens 40 procent te moeten afbouwen.

Het zou ironisch zijn, moest Dexia inderdaad Crédit Local moeten verkopen. Toen de groep in moeilijkheden geraakte, stelden de Belgen precies voor om tot een splitsing te komen met de Franse activiteiten.

Frankijk wou daar niet van weten. Misschien dat Europa nu oplegt wat België toen niet wist af te dwingen - maar Frankijk is een grote en bijzonder assertieve lidstaat, dus wellicht dat er nog een hartig woordje zal worden gesproken over dit dossier.

Ondertussen reageerde Dexia:

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud