Advertentie
Advertentie

Het moet niet altijd de euro zijn - ga eens short op China!

Na een aanvankelijke positieve reactie op de goedkeuring in het Duitse parlement van het crisisplan, zakken de markten opnieuw weg. De futures op Wall Street staan lager en alle beurswinst sinds de aankondiging van het reddingsplan is weg (nu, omstreeks 14 uur).

Tijd om eens in de blogosfeer rond te kijken:

- Het moet niet altijd de euro zijn - ga eens short op China! Dat is tenminste wat hedge fund manager Hugh Hendry doet. De groei van China mag dan wel opmerkelijk zijn, de manier waarop het land groeit roept vraagtekens op. Hendry zegt dat de buitenlandse vraag voor de Chinese export niet toeneemt, en dat de groei steunt op een massale stijging van bankkredieten. (via FT Alphaville)

Advertentie

- Er zijn ook mensen met een vreugdevolle en positieve kijk op het leven. Charles Wyplosz van het International Center for Monetary and Banking Studies in Genève, zei Bloomberg dat een lagere euro gekoppeld aan een groeiende wereldeconomie goed nieuws is voor de euroregio. (via BloggingStocks)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.