Advertentie

Hoge snelheid met vertraging

Naar de beurs trekken terwijl je 'core business' wereldwijd onder vuur ligt. Je moet geen marketinggoeroe zijn om te beseffen dat er betere ideeën bestaan.

Ook het Amerikaanse Virtu heeft die les goed begrepen. De financiële dienstverlener die zogenaamde high frequency tradingstrategieën opzet, start de campagne rond zijn beursgang minstens twee weken later op dan gepland. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg woensdag.

Virtu kondigde een maand geleden aan dat het naar de beurs stapt - de groep zou tot 300 miljoen dollar willen ophalen. Maar na alle heisa die plots is losgebarsten rond high frequency trading, leek het het bedrijif geen slecht idee om die beursplannen even op een wat lager pitje te zetten. 

Dat hogesnelheidshandel op de beurs tegenwoordig zo zwaar onder vuur ligt, is voornamelijk het werk van één man: Michael Lewis. De bestsellerauteur van onder andere 'The Big Short' publiceerde maandag immers een vernietigend nieuw boek over high frequency trading, 'Flash Boys'. Meer details over het boek leest u hier.

Lewis' belangrijkste punt in 'Flash boys' is het volgende: door gebruik te maken van hoogtechnologische systemen die duizenden orders in enkele miliseconden kunnen verwerken, manipuleren deze high frequency traders eigenlijk de aandelenhandel. En de kleine belegger is daar, u raadt het al, de dupe van. 

De New Yorkse openbaar aanklager opende enkele weken terug al een formeel onderzoek naar mogelijke marktmanipulatie door deze high frequency traders. Maandag werd bekend dat ook de FBI de zaak bestudeert. En  dinsdag verklaarde Mary Jo White, de topvrouw van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, dat ook haar instelling nagaat of de hogesnelheidsjongens de markten hebben gemanipuleerd. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud