Huizenmarkt kan optimisme onderuit halen

Het optimisme dat hier en daar opdook op het einde van vorige week, na een geslaagde beursgang van kredietkaartgigant Visa en de overname van Bear Stearns, zou wel eens snel onderuit kunnen gehaald worden.

Om 15 uur worden in de VS cijfers over de verkoop van bestaande woningen gepubliceerd. Analisten en economen sluiten niet uit dat die cijfers opnieuw zullen aantonen dat er serieuze barsten zitten in de fundamenten van de Amerikaanse economie. De gemiddelde verwachting, volgens persagentschap Bloomberg, is dat de verkoop van bestaande huizen opnieuw is gezakt tot 4,85 miljoen, tegen 4,89 miljoen vorige maand.

De financiële crisis die momenteel de markten teistert, vindt haar oorsprong in de huizenmarkt, en zolang die zich niet stabiliseert of herstelt, is er weinig hoop op een duurzaam economisch herstel. Niemand verwacht dat er deze week tekenen zullen zijn van een dergelijk herstel, maar iedereen zal in de cijfers wel op zoek gaan naar bewijzen dat de economische afbrokkeling vertraagt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud