Advertentie
Advertentie
korte metten

Huwelijksmars

©REUTERS

Terwijl de Belgische muziekindustrie in de lappenmand ligt, wordt in de bedrijfswereld nog maar eens de huwelijksmars ingezet. Tussen Nokia en Alcatel, om te beginnen. Maar ook bij Thrombogenics, dat in het VIB en het Zweedse BioInvent nieuwe partners heeft gevonden voor zijn kankerbehandeling.

Wie wil weten wat we bedoelen met dat van de Belgische muziekindustrie: hierheen. Het lijkt erop dat de cd nu wel echt aan zijn zwanenzang is begonnen. Jawel, opnieuw een muziekreferentie. We proberen ze vanaf nu tot een minimum te beperken. Muziekstreaming, de nieuwe heilige graal in de sector, is weliswaar in opgang, maar dat volstaat niet om de daling in de klassiekere muziekdragers op te vangen.

Het zal Stromae worst wezen. Zijn album Racine Carrée belandde helemaal bovenaan de lijst van best verkochte albums in Vlaanderen. Met dank aan hits als deze:

 

Maar ook in de bedrijfswereld worden feestjes gebouwd. Zoals het nakende huwelijk tussen Nokia, de gevallen Finse gsm-grootheid, en de Frans-Amerikaanse netwerkspecialist Alcatel-Lucent. Aanvankelijk lekte uit dat Nokia enkel interesse had in de wireless-activiteiten van Alcatel-Lucent . Maar nu laten de Finnen weten dat ze onderhandelingen voeren over een 'full combination'. De hele boel kan nog altijd afspringen, benadrukt het bedrijf. Het is wachten op verdere informatie, die 'te gepasten tijde' zal gecommuniceerd worden.

Ook dichter bij huis slaan bedrijven de handen in elkaar, al is het daar minder verregaand. Thrombogenics heeft namelijk een nieuwe partner gevonden voor de verdere ontwikkeling van zijn kankermiddel. Bijna 3 jaar geleden zag Thrombo  het Zwitserse Roche afhaken. Al was dat toen niet echt met pijn in het hart. CEO Patrik De Haes mopperde al geruime tijd over het gebrek aan interesse bij Roche.

Maar De Haes heeft de voorbije jaren ook niet echt zijn volle aandacht op het kankermiddel kunnen richten. Daarvoor verliep de lancering van 'stermiddel' Jetrea veel te sputterend. Dat er nu een joint venture is opgezet met het VIB, waarmee het Zweedse BioInvest gaat samenwerken, is dan ook een goede zaak. De Haes kan zich nu weer volop met zijn oogmiddel gaan bezighouden, en intussen doorloopt TB-403, zoals het kankermiddel heet, alle fasen van het klinisch onderzoek.

Ander nieuws vanochtend:

  • Of de hackers van de websites van onder meer Le Soir ook via Nederland werkten, is niet geweten. Maar ze slaagden er wel in om de nieuwssites twee dagen op rij uit lucht te halen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud