Advertentie

Ieper verdient bedevaartsoord

Walter Mastelinck (links) verkocht zijn bedrijf aan de heren van Wabco. ©Wabco

Transics beloofde eind oktober een nulgroei van de winst. Vier maanden later is er 14 procent groei. Dat roept nog maar eens vragen op over de strategie die topman Walter Mastelinck en zijn medebieders hebben gevoerd om het bedrijf (zo goedkoop mogelijk) in handen te krijgen.

Boordcomputerspecialist Transics (14,04 euro, stabiel), dat twee weken geleden werd overgenomen door Wabco, heeft 2013 afgesloten met 5,2 procent omzetgroei tot 51,7 miljoen euro. De bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen (ebitda) steeg met 14 procent tot 11,8 miljoen euro. 14 procent?! Eind oktober voorspelde CEO Walter Mastelinck nog een stabiel cijfer ten opzichte van 2012.

Eind oktober was Wabco nog niet in beeld en liet Mastelinck geen moment onbenut om te verkondigen hoe moeilijk zijn bedrijf het wel niet had in een sector die volop onder druk staat. Herinner u het halfjaarrapport van 2013 waarin de topman focust op de krimp tegenover het vorige kwartaal in plaats van op de groei ten opzichte van dezelfde periode van het jaar ervoor (wat de klassieke vergelijking is).

In Ieper kan de wereld heel snel veranderen. Zeker op het bedrijventerrein Ter Waarde (de vroegere Flanders Language Valley) gebeuren mirakels. Het verdient een bedevaartsoord.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud