Advertentie

Is het echt te veel gevraagd?

Marc Coucke doet zijn best. Hij doet zijn best om 'transparanter te communiceren'. De trading update van vandaag bevat veel meer informatie dan normaal maar toch ontbreekt cruciale informatie over Omega Pharma.

Beleggers krijgen een inzage in de omzetgroei per land. Twee pagina's tabellen, opsplitsing per land, opsplitsing per productcategorie, opsplitsing naar organische en externe groei. Leuk om weten en analisten zullen alles beter kunnen inschatten.

En Coucke blikt zelfs al vooruit op  2011: minstens 927 miljoen euro omzet. Straf. Het is 20 januari en Coucke heeft al een jaarprognose. Weinigen die hem dat zullen nadoen. Mooi zo.

Maar was het echt te veel gevraagd om een lijntje toe te voegen met de winstprognose voor 2010. Dat je nog niets zegt over de winst in 2011 is geen probleem. Maar 2010? Marc, handhaaf je de eerdere winstdoelstelling ('ebitda groeit sneller dan omzet in 2010')? Of niet? Een lijntje extra in het persbericht was voldoende geweest. Eén lijntje.

Tijdens de conference peilden meerdere analisten naar de winstprognose. 'Today is about sales', zei Coucke doodleuk.Wat moeten we daar nu van denken? Beleggers moeten dus gewoon maar wachten tot 28 februari als het bedrijf zijn volledige jaarcijfers publiceert.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud