korte metten

Jean-Marie versus Overlaet-Michiels

Het Gateway-project in Zaventem, gekocht door Befimmo, en onderwerp van discussie tussen de analisten van KBC Securities en Bank Degroof. ©Befimmo

Het gebeurt niet vaak, maar vanochtend merkten we hoe analisten soms op totaal verschillende manieren bedrijfsnieuws kunnen interpreteren. Hoofdrolspelers: Koen Overlaet-Michiels van KBC Securities en Jean-Marie Caucheteux van Bank Degroof. Lijdend voorwerp: Befimmo.

Allereerst de feiten: Befimmo kondigde vanochtend aan dat het de hand heeft gelegd op het Gateway-kantoorproject op de site van de oude luchthaventerminal in Zaventem. Het gebouw is nog in volle aanbouw, om dan ten vroegste in de loop van 2016 voor 18 jaar verhuurd te worden aan consultancybureau Deloitte. Dat alles voor een frisse 140 miljoen euro.

Voor Befimmo is de deal een manier om het aankomende verlies van de Vlaamse ambtenarij op te vangen, die in 2017 verkast van het Boudewijngebouw naar het 'veel gevaarlijker gelegen' Tour & Taxis. Al is de route intussen grondig verkend in een intussen bijna legendarische sketch van de heren van De Ideale Wereld:

 

Maar er valt wel wat meer te zeggen over de deal. Vooral de scherpe toon van Overlaet-Michiels was verrassend. Die liet kurkdroog weten de deal niet te 'liken', en somde een aantal redenen op. Vooral het lage rendement schoot de analist in het verkeerde keelgat. Het resultaat: een koersdoelverlaging. Het lijstje bezwaren van Overlaet-Michiels ziet er zo uit:

KBC Securities-analist Koen Overlaet-Michiels over de Befimmo-deal, waar hij het niet mee eens is.

Niet zo bij Caucheteux, die vermoedt dat Befimmo het lage rendement aanvaardde omdat het gebouw op een 'toplocatie' staat. Hij trekt zijn advies én zijn koersdoel op. Aan beleggers om nu uit te maken welke analyse ze willen volgen. Voorlopig lijken ze de deal goed te verteren. Befimmo koerst licht hoger op Euronext Brussel.

Wat we verder onthouden uit de nieuwsstroom van deze ochtend:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud