Advertentie
korte metten

Keleti

Het Keleti-station in Boedapest ©AFP

'Keleti'. Zo heet de nieuwe brandhaard in het Europese vluchtelingendrama.

Veel absurder moet het niet meer worden: de Hongaarse politie hief deze ochtend de blokkade van het Keleti-station in Boedapest op, maar tegelijk zijn alle internationale treinen - in de eerste plaats die naar het beloofde land Duitsland - voor 'onbepaalde tijd' afgeschaft.

Honderden asielzoekers bestormden de trein op perron 8 van Keleti. Maar dat is dus helaas een trein die tot nader order nergens heen gaat. 

'Keleti' betekent overigens 'oost' in het Hongaars, leert Wiki. Ook best een ironische naam voor de toegangspoort naar het westen. Keleti is nu uitgegroeid tot de zoveelste brandhaard tijdens de vluchtelingencrisis waar de Europese Unie manifest geen antwoord op heeft.

Deze 13-jarige Syrische jongen in Boedapest vat de toestand goed samen: 'Stop de oorlog en we zullen niet meer komen'.

De Hongaarse premier Viktor Orban trekt vandaag voor overleg naar Brussel. Maar afgaand op de gastbijdrage in de Frankfurter Allgemeine Zeitung lijkt hij niet geneigd veel water in de wijn te doen, in reactie op de kritiek op zijn harde aanpak van asielzoekers:

Wie onder de voet gelopen wordt, kan niemand opvangen
Viktor Orban
Hongaars premier

Nog in het nieuws:

  • Geld nodig? Bel Marc Coucke! De ondernemer stapt na onder meer Option, Fagron en Ann Wauters nu ook in biotechbedrijf MDxHealth. Met een instant rendement: het aandeel   gaat vlotjes 8 procent hoger. 
  • Biofarmaciegroep UCB vangt dan toch nog flink geld voor zijn generische dochter Kremers Urban en koerst zo'n 3 procent hoger.
  • Grondstoffenhandelaar Trafigura rukt op in het aandeelhouderschap van Nyrstar .


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud